Yenilenebilir enerji kaynakları alanında yoğun yatırımlara sahne olan Türkiye, 2017 yılının başında enerji sektörünün 10 yıllık hedeflerini açıkladı. Enerji ve Tabii Kaynakları Berat Albayrak, “10 yılda 10 bin MW rüzgar ve 10 bin MW güneş enerjisi projesini hayata geçireceğiz.” Sözleriyle bu hedefleri özetlerken YEKA modeliyle sadece yenilebilir enerjinin kapasite olarak değil, aynı zamanda teknolojilerinin de Türkiye’de olmasını sağlayacaklarının altını çiziyor. Türkiye’nin enerji hedefleri arasında yer alan bir diğer madde ise çevre ve hava kirliliği… Enerji alanında karbondioksit salınımını azaltmaya yönelik gerekli adımlar yeni dönemde atılırken, emisyon sınırlarını sürdürülebilir enerji çalışmalarını olumsuz etkilemeyecek şekilde hayata geçirmeye hazırlanıyor. Yılın ilk sayısını hazırlarken “enerji verimliliği” konusunun üzerinde durduk ve Türkiye’nin endüstri tesislerinde yapılan uygulamalara mercek tuttuk. Bu alanda örnek projelere sahne olan fabrikalar, mühendislerin farklı uygulamalarıyla önemli oranlarda tasarruf elde etti. Ocak sayımızın dosya konusu ise elektrik panoları oldu. Kullanım alanı oldukça geniş olan elektrik panoları, bu yıl yeni çıkan modellerle sektörlerin ihtiyaçlarına cevap vermeye hazırlanıyor. Yenilenebilir enerji kaynaklarına daha çok yatırım yapıldığı, güneşten güç kazanıldığı, enerjide dışa bağımlılığın azaldığı ve her alanda olumlu gelişmelerin yaşandığı yeni bir yıl olmasını diliyoruz.
Yenilenebilir enerji kaynakları alanında yoğun yatırımlara sahne olan Türkiye, 2017 yılının başında enerji sektörünün 10 yıllık hedeflerini açıkladı. Enerji ve Tabii Kaynakları Berat Albayrak, “10 yılda 10 bin MW rüzgar ve 10 bin MW güneş enerjisi projesini hayata geçireceğiz.” Sözleriyle bu hedefleri özetlerken YEKA modeliyle sadece yenilebilir enerjinin kapasite olarak değil, aynı zamanda teknolojilerinin de Türkiye’de olmasını sağlayacaklarının altını çiziyor. Türkiye’nin enerji hedefleri arasında yer alan bir diğer madde ise çevre ve hava kirliliği… Enerji alanında karbondioksit salınımını azaltmaya yönelik gerekli adımlar yeni dönemde atılırken, emisyon sınırlarını sürdürülebilir enerji çalışmalarını olumsuz etkilemeyecek şekilde hayata geçirmeye hazırlanıyor.
Yılın ilk sayısını hazırlarken “enerji verimliliği” konusunun üzerinde durduk ve Türkiye’nin endüstri tesislerinde yapılan uygulamalara mercek tuttuk. Bu alanda örnek projelere sahne olan fabrikalar, mühendislerin farklı uygulamalarıyla önemli oranlarda tasarruf elde etti. Ocak sayımızın dosya konusu ise elektrik panoları oldu. Kullanım alanı oldukça geniş olan elektrik panoları, bu yıl yeni çıkan modellerle sektörlerin ihtiyaçlarına cevap vermeye hazırlanıyor.
Yenilenebilir enerji kaynaklarına daha çok yatırım yapıldığı, güneşten güç kazanıldığı, enerjide dışa bağımlılığın azaldığı ve her alanda olumlu gelişmelerin yaşandığı yeni bir yıl olmasını diliyoruz.