Dünyanın lider finansal kuruluşlarıyla yaptığı anlaşmalar sonucunda kamuoyunun dikkatini çeken Enerjisa Enerji, 10 Şubat 2025 tarihinde ihraç ettiği 730 gün vadeli, Borsa İstanbul TLREF Endeksi değişimine endeksli tahville, reel sektördeki en büyük tahvil ihracını gerçekleştirdi. Ak Yatırım aracılığı ile yapılan bu ihraçla birlikte yatırımcılardan gelen yüksek talebi de karşılayan Enerjisa Enerji’nin tedavüldeki toplam borçlanma aracı 35 milyar TL’ye bulmuş oldu.
Özellikle dağıtım iş kolundaki faaliyetlerinden kaynaklı gelirleri ile ve altyapı yatırımlarıyla dikkat çeken Enerjisa Enerji’nin, tahvil ihracı ile elde edeceği borçlanmayla birlikte altyapı yatırımlarına hız kazandıracağı dile getiriliyor.
REEL SEKTÖR TARAFINDAN GERÇEKLEŞTİRİLEN EN YÜKSEK TUTARLI TAHVİL İHRACI
Yurt içi özel sektör borçlanma araçları piyasasında bugüne kadarki reel sektör tarafından gerçekleştirilen en yüksek tutarlı ihracı gerçekleştirmenin gururunu yaşadıklarını dile getiren Enerjisa Enerji CFO’su Philipp Ulbrich, konuya ilişkin olarak şu açıklamayı yaptı: “4,8 milyar TL tutarındaki 730 gün vadeli tahvil ihracımıza son derece rekabetçi fiyatlarla gösterilen yoğun ilgi hem finansal piyasaların hem de yatırımcılarımızın Enerjisa Enerji’ye olan güvenini destekliyor. Türkiye’nin sektöründe lider şirketi olarak, bu ilgiyi aynı zamanda yatırımcılarımızın Türkiye’nin enerji dönüşüm yolculuğuna dair yüksek farkındalık ve inancı şeklinde de yorumluyoruz. Yatırımcılarımız, finansal performansımızı karmaşık ve zorlu piyasa koşullarında dahi stratejik yatırımlarımız ile başarıya ulaştırdığımızı biliyor. Rekabet gücümüzü ve şirketimizin potansiyelini yansıtan yatırımlarımızı gerçekleştirirken; şeffaflık, sürdürülebilirlik ve uzun vadeli değer yaratma taahhüdümüzün de arkasında duruyoruz. Bu tahvil ihracı ile yatırımcılarımız için güvenilir ve sürdürülebilir bir yatırım fırsatı sunarken, enerji sektörü için kritik altyapı yatırımlarına da kaynak sağlamış oluyoruz. Enerjisa Enerji olarak, Türkiye’nin enerji dönüşümünde öncü rol üstlenmeye ve herkes için daha iyi bir geleceğe katkıda bulunmaya devam edeceğiz.”