İstanbul’da faaliyet gösteren ve Huntsman’in bir kuruluşu olan EMA Kimya Sistemleri, poliüretan sistemleri üretim tesisinin yeniden inşa edilmesi sürecini tamamladı. Toplam 150 bin tonu aşan kurulu poliüretan sistemleri üretim kapasitesine sahip olan tesis; iş sağlığı ve güvenliği, çevreci yaklaşımı ile sürdürülebilir ekonomiye katkısı ve yapay zeka ile teknolojisini dijitalleştirmesiyle dünya standartlarında üretim yapacak. Ayrıca Huntsman Building Solutions'ın bir uygulama ve eğitim merkezi de bulunacak. 

“YENİ TESİS İLE BİRLİKTE TÜRKİYE’DE SÜRDÜRÜLEBİLİR BİR YATIRIMA İMZA ATIYORUZ”

Konuyla ilgili açıklama gerçekleştiren Huntsman Polyurethanes Başkanı Tony Hankins, “Türkiye, Avrupa'nın ikinci en büyük MDI bazlı poliüretan pazarı olarak öne çıkıyor. Biz, Türkiye’nin bölgesel pozisyonuna güveniyor ve bu tesisle birlikte hem Türkiye ve Orta Doğu’daki merkez konumuna hem de Avrupa’da da önemli bir konuma taşınarak önemli bir atılım gerçekleştiriyoruz. EMA Kimya Sistemleri son üç yıldır kendi tesisi olmadan faaliyetlerini başarıyla sürdürüyordu. Şimdi yeni tesisle başarısını daha çok artıracak. Bölgedeki mühendislik ve kalite bakımından en yüksek standartlara sahip olan yeni tesisimiz aynı zamanda Türkiye ve Orta Doğu'da Huntsman Building Solutions (HBS) için bir büyüme platformu işlevi görecek” dedi. 

“TESİSİMİZDE YAPAY ZEKA DESTEKLİ SİSTEM BULUNUYOR”

Konuyla ilgili açıklama gerçekleştiren Huntsman Polyurethanes Türkiye ve Orta Doğu Bölge Direktörü Gülüm Selen Kabil, “Yeni tesisimizin inşa sürecini tamamladığımız için çok mutluyuz. Tesisteki son teknoloji ekipman ve yapay zeka destekli sistem, Ema Kimya Sistemleri’ni kimya sektöründe bölgemizde lider konuma ulaştıracağına inanıyorum. Hutsman’ın küresel liderliği ve kurumsal desteği ile bölgemizdeki liderliğimizi sürdüreceğiz. Ayrıca yeni tesisimizle birlikte ülkemize istihdam kapısı oluşturacak, ihracat payımızla da Türkiye’nin gelişimine de katkı sağlayacağız” dedi. 

Global Ekonomik Politik Belirsizlik Endeksinde Grafik Yükseliyor Global Ekonomik Politik Belirsizlik Endeksinde Grafik Yükseliyor