Schär markasıyla glutensiz gıda üretimi yapan İtalyan firması Dr. Schär, ekmek ve un üretimine başladığı Türkiye’deki ilk fabrikasının açılışını gerçekleştirdi.
“HEDEFİMİZ TÜRKİYE’Yİ GLUTENSİZ GIDA ÜSSÜ HALİNE GETİRMEK”
Türkiye’ye yaptıkları yatırımla özel beslenme ihtiyacı olan bireylere daha fazla destek olmanın yanı sıra ülke ihracatına katkı sunmayı da amaçladıklarını söyleyen Özgür Erdoğan, faaliyete geçirdikleri fabrikayla birlikte Türkiye'nin ihracat potansiyeline katkı sunmaya başladıklarını dile getirirken; halihazırda Rusya, Gürcistan, Azerbaycan, Kıbrıs, Cezayir, Irak, Pakistan ve Ürdün’e glutensiz gıda ihracatı yapmakta olduklarını söyledi. Bu faaliyetlerin artarak devam etmesini hedeflediklerini söyleyen Erdoğan, "Amacımız, Türkiye’yi glutensiz gıda için de bir üs haline getirmek ve ülkemizin glutensiz gıda sektörüne liderlik eden sayılı ülkelerin arasında yer almasını sağlamak." dedi.
Schär olarak dünya genelinde 18 farklı noktada, 11 ülkede özel beslenme gereksinimi olan kişiler için çözümler ürettiklerini söyleyen Erdoğan, Türkiye’de 2019 yılından bu yana faaliyet gösterdiklerini ve fabrikanın açılışıyla faaliyetlerine ivme kazandıracaklarını söyledi. Bu kadar kısa sürede yakaladıkları bu ivmenin, Avrupa pazarında olduğu gibi Türkiye’de de Dr. Schär markasıyla sektör liderliğini güçlendireceklerinin sinyallerini verdiğini söyleyen Erdoğan, bu sinyallerin Türkiye’yi glutensiz gıda merkezi haline getirme hedeflerinin çok da uzun vadeli olmadığının göstergesi olduğunu söyledi.