HaberOrtak

Dijital Türkiye Platformu'nun Adayı Picus Security Finalde

Dijital Türkiye Platformu'nun üyesi olduğu DIGITALEUROPE, her yıl Avrupa'nın en umut verici teknoloji firmalarını sergileyen 2025 Geleceğin Unicorn'u Ödülü'nde finale kalan Avrupalı şirketleri açıkladı.

Türkiye Bilişim Vakfı koordinasyonunda TÜBİSAD ve TESİD birlikteliğiyle oluşturulan ve 2011 yılından itibaren Digital Europe üyesi olan Dijital Türkiye Platformu tarafından belirlenen Geleceğin Unicorn'u (Future Unicorn) Ödülü 2025 finalistleri açıklandı. 2025 yılı ödülleri için dört finalist, dört farklı Avrupa ülkesinden bir araya geliyor ve enerji teknolojisi, yapay zeka, siber güvenlik, drone ve uzay teknolojisi gibi teknolojiler üzerinde çalışıyor. 

DÜNYADAKİ UNICORNLARIN YALNIZCA YÜZDE 14'Ü AVRUPA'DAN

DIGITALEUROPE Genel Direktörü Cecilia Bonefeld-Dahl: "Bugün dünyadaki unicornların yalnızca yüzde 14'ü Avrupa'dan geliyor. Özellikle Avrupa'nın giderek gerginleşen jeopolitik bağlamda ekonomik ve güvenlik direncini artırmaya çalıştığı bir dönemde bu yeterli olmaktan uzaktır.  Avrupa'nın rekabet gücü, yenilikçi çalışmaları destekleme ve güçlendirme kapasitesinde yatıyor. 2025 Future Unicorn Ödülü finalistlerimiz, Avrupa'nın küresel ölçekte liderliğini geri kazanma ve teknoloji yarışını kazanma potansiyeline güç katıyorlar. Finalistlerimiz, dijital sağlık ve siber güvenlik çözümlerinden enerji teknolojisi ve savunma teknolojisine kadar, Avrupa'nın karşı karşıya olduğu en büyük zorlukları çözmek için gereken çözümlerle öne çıkıyor: sağlık hizmetleri yetersizliği, iklim değişikliği, artan siber tehditler, modern savaş ve çok daha fazlası. Avrupa'nın en büyük varlığı kendi yenilikçileridir. Ancak onları kıtada tutabilmek için doğru iş koşullarına ihtiyaçları var. Üç adımlı oyun planımız: kes, basitleştir, teşvik et, o noktaya nasıl ulaşılacağı konusunda somut fikirler sunuyor" dedi.

PICUS SECURITY'DEN DÜNYADA BİR İLK

2025 Geleceğin Unicorn'u Ödülü'nün finalisti olmaya hak kazanan Türk şirketi Picus Security, dünyadaki ilk Siber İhlal ve Saldırı Simülasyonu (BAS) yazılımını geliştirerek alanında öncü oldu. Son olarak, Siber İhlal ve Saldırı Simülasyonu,  Otomatik Sızma Testi ve Saldırı Tespit Kuralı Doğrulama yeteneklerini tek bir platformda toplayan ilk ve tek yazılım olma özelliğine sahip Picus Güvenlik Doğrulama Platformunu geliştiren Picus, kuruluşların siber güvenlik risklerini azaltmalarına ve savunma kapasitelerini en üst düzeye taşımalarına yardımcı oluyor. Kuruluşundan bu yana birçok yeniliğe imza atan ve ofansif güvenlik doğrulaması alanında liderliği üstlenmekte olan Picus, dünya çapında 500'ü aşkın müşterisinin siber güvenlik seviyelerini güçlendirerek uluslararası alandaki konumunu her geçen gün sağlamlaştırıyor.