Bambi Yatak, İzmir’in Torbalı ilçesinde yer alan fabrikasında, günlük 1300 adet yatak, 800 adet baza ve 800 adet başlıktan oluşan kapasitesiyle üretimlerini sürdürüyor. Son olarak 70 bin metrekare olan fabrika alanını 80 bin metrekareye yükselten ve bunun yanında yeni robot, makine, ekipman ve teçhizat yatırımlarını da sürdüren şirket, 2025’te üretim ve depo hacmini bir fabrika daha açarak büyütmeyi planlıyor. 2025 sonuna kadar modüler mobilya üretimine başlayacaklarını açıklayan Bambi Yatak Satış ve Pazarlama Grup Müdürü Cem Baş, “Bunun için çok büyük bir makine parkuru yatırımı yapacağız” diyor.
MODÜLER MOBİLYA ÜRETİMİNE BAŞLAYACAK
Yakın dönemde imza attıkları yatırımlar ve 2025 hedeflerine ilişkin açıklamalarda bulunan Cem Baş, şunları söylüyor:
"Son olarak 70 bin metrekare olan fabrika alanımızı 80 bin metrekareye yükseltmiş ve bunun yanında yeni robot, makine, ekipman ve teçhizat yatırımlarımızı da sürdürmüştük. Esasında marka olarak her yıl mevcut fiziki şartlarımızı ve üretim kapasitemizi de geliştirerek yatırımlarımıza ara vermeden devam ediyoruz. 2025’te de üretim ve depo hacmimizi bir fabrika daha açarak büyüteceğiz.
Yatak, baza, başlık kategorilerimiz dışında aksesuar, komodin ve ev tekstili kategorilerimizi çeşitlendirerek ürün yelpazemizi artırmıştık. Yatak odasında kullanılan ürünlerimizi geliştirmek adına 2025’te bu kategorilerimize bir de modüler ürün kategorimizi ekleyerek büyütmeyi planlıyoruz. Özellikle her alım gücüne yönelik ürün çeşitliliğimizin bulunması, sektördeki hedef kitleyi de kendimize çekmek adına son derece kıymetli. Mağaza sayımızı çoğaltarak daha kolay ulaşılır olmayı hedefliyoruz. 2025’te mevcut satış noktalarımızı yüzde 10 oranında artırmayı planlıyoruz. Reklam ve kampanya stratejilerimizi de bu planlamalarımıza göre kurguluyoruz. 2025 sonuna kadar modüler mobilya üretimine başlayacağız. Bunun için çok büyük bir makine parkuru yatırımı yapacağız."
"KAYNAK ROBOTLARIMIZIN SAYISINI İKİ KATINA ÇIKARDIK"
Üretimde yararlandıkları makina parkuru hakkında da bilgi veren Baş, şöyle konuşuyor:
"Makineleşmenin ve otomasyonun önemini bilen ve buna uygun planlama yapan bir firma olarak bu konuda yatırımlarımız ve büyüme hedefimiz doğrultusunda makine parkurumuzu genişletmeyi sürdürüyoruz. Geçtiğimiz yıllarda kaynak robotlarımızın sayısını iki katına çıkardık, el ile yapılan işlemi olabildiğince minimize ettik. Burada bizim için önemli olan yatırım yapmaktan ziyade doğru özellikte makineyi doğru kapasite tayinini yaparak parkurumuza almak. Bunun için de hassas analizler yapıyor, sürece tüm ekibimizi dahil ediyor ve mühendislik olarak kapasite hesaplarını yaparak kararlarımızı veriyoruz. Bu noktada temel stratejimiz, hızlı ama yanlış bir karar yerine hesaplanmış ve doğru bir yatırım."