Ağır Sanayi Çözümleri

BULUNG LOGISTICS 2023 HEDEFİNİ AÇIKLADI

Otomotiv sektörüne sunduğu lojistik çözümleri ile yıllık 12 bin sefer gerçekleştiren Bulung Logistics, 2023’te bu sektöre özel toplam 18 bin sefere ulaşmayı hedefliyor.

Otomotiv sektörüne sunduğu lojistik çözümleri ile yıllık 12 bin sefer gerçekleştiren Bulung Logistics, 2023 hedefini otomotiv sektörüne özel toplam 18 bin sefer olarak belirledi. Bulung LogisticsTürkiye Genel Müdürü Savaş Kasap, Türkiye’nin otomotiv ürünlerini “tam zamanında” yaklaşımıyla tüm Avrupa’ya taşımaya devam edeceklerini belirtti.

OTOMOTİV YEDEK PARÇA İHRACATI 7 MİLYAR 668 MİLYON DOLARA ULAŞTI

Türkiye İhracatçılar Meclisi'nin (TİM) verilerine göre, Ocak-Eylül aylarında otomotiv yedek parça ihracatı geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 14,1’lik yükseliş kaydederek 7 milyar 668 milyon dolara ulaştı. Yedek parça ihracatının kilogram fiyatı ise yüzde 3,1 artarak 4,97 dolara çıkarken, Türkiye’nin toplam ihracat birim değerinin 3 katını aştı.
 
İhracatta yaşanan bu gelişmeler, otomotiv yedek parça lojistiği hizmeti veren şirketlerin taşımalarını da etkiledi. Yedek parça lojistiği hizmetleriyle öne çıkan Bulung Logistics, 2023 hedefini bu alanda yüzde 50 düzeyinde büyüme hedefi olarak belirledi.
 
Bulung Logistics Türkiye Genel Müdürü Savaş Kasap, şirketin yıllık taşıma kapasitesinin yüzde 60’ını otomotiv sektörünün oluşturduğunu belirterek, “Gerçekleştireceğimiz yeni yatırımlar sonrası 2023’te sadece otomotiv sektörü seferlerimizin 18 bin seviyesine ulaşmasını hedefliyoruz.” şeklinde konuştu.

YEŞİL LOJİSTİK UYGULAMALARINA ÖNEM VERİYOR

Bitmiş araç dışında lastik ve jant dâhil tüm otomotiv yedek parça ürünlerinin lojistiğini gerçekleştirdiklerini anlatan Kasap; Romanya, Slovakya, İspanya, Fransa, Portekiz, Almanya, Çekya başta olmak üzere bütün Avrupa ülkelerine taşımacılık yaptıklarını söyledi.

Otomotiv taşımalarında yeşil lojistik uygulamalarına büyük önem verdiklerine dikkati çeken Kasap, “Türkiye - İspanya, Portekiz ve Fransa arasındaki taşımalarımızın tamamını intermodalle tenteli dorse ve box konteynerler ile gerçekleştirmekteyiz. Eylül'den itibaren Slovakya ve Çekya taşımalarımızın da yüzde 80’ini intermodale çevirdik. Diğer ülke taşımalarını ise büyük oranda özmal araçlarımızla kara yolu ile yapıyoruz.” dedi.

DİJİTAL YATIRIMLARI SAYESİNDE TAŞIMA OPERASYONLARINDA VERİM ARTIYOR

Teknolojik altyapıları ve dijital yatırımları sayesinde müşterilerinin tüm iş akışlarına, taşıma operasyonlarına eş zamanlı erişebildiğini vurgulayan Kasap, şunları kaydetti:

“Taşıma hızına etki edecek sorunlara hemen müdahale edip rotalar ve ekipman tercihinde anında değişiklikler yapabiliyoruz. Doğru rota, doğru planlama ve ekipman seçimiyle otomotiv sektörüne tam zamanlı hizmet vermeye, 5 yıldır taşıma hacmimizi her sene artırarak devam ediyoruz.”