Toplumsal faydayı faaliyetlerinin merkezinde konumlandıran Borusan tarafından hayata geçirilen Borusan Sürdürülebilir Fayda Programı’na seçilen projeler belli oldu. Sürdürülebilirlik ve sosyal etki öncelikleriyle paralel, toplumsal meselelerde hedef grupları etkileme ve harekete geçirme potansiyelleri yüksek projelerin desteklendiği programda 4 proje seçildi.

Impact Hub İstanbul iş birliği yle hayata geçirilen Borusan Sürdürülebilir Fayda Programı’na 121 başvuru yapıldı. Yapılan bu başvuruların 55’i iklim, 41’i eşitsizlik, 25’i de iklim ve eşitsizlik temalarını birlikte içermekteydi.

EŞİTSİZLİK VE İKLİM KRİZİNE ODAKLANAN 4 PROJE SEÇİLDİ

Ayşe Damla İşeri Sunman tarafından Dem Derneği ile hayata geçirdiği Sağır ve İşitme Engelli Kadın Hakları Eğitim Platformu projesi, Türkiye’de yaşayan sağır ve işitme engelli kadınların toplumsal cinsiyet eşitliği temelli hakları ile ilgili farkındalığını artırmayı amaçlıyor.

Nebiye Arı ve Burçe Tutku Tuncalı’nın hayata geçirdiği Komedyen Kadınlar Dayanışma Ağı ve Komedi Kulübü İnisiyatifi projesi, Türkiye'deki kadın komedyenlere işlerini sürdürebilmeleri için daha fazla sahne imkanı yaratabilmeyi, yeni komedyen adayları için eğitici atölyeler düzenlemeyi ve sektör içerisinde eşitliği gözeten bir dayanışma ağı oluşturmayı amaçlıyor.

Gülşah Özdemir Koryürek ve Nesra Gürbüz, Zaman Yolcusu Kreta adlı projeleri ile çocuk hakları odağında iklim krizinin etkilerini çocuklara anlatmak; videolu kitap serisi, kısa film ve hikayeleştirme yoluyla farkındalık yaratmayı amaçlıyor.

Siemens İş Ortaklarıyla Sürdürülebilirlikte Geleceği Şekillendiriyor Siemens İş Ortaklarıyla Sürdürülebilirlikte Geleceği Şekillendiriyor

Prof. Dr. Mustafa Sarı liderliğinde hazırlanmış olan Pinaların Çığlığı adlı proje ise Marmara Denizi’ndeki müsilajın ve iklim değişikliğinin neden olduğu ekosistem tahribatının etkilediği Pina popülasyonunu, bilimsel veriler ışığında ve restorasyon stratejileriyle korumaya odaklanıyor. Marmara denizinde koruma altında olan pinalar, saatte 6 litre suyu temizliyorlar ve bu sayede ekolojik dengenin ve biyoçeşitliliğin korunmasına olumlu katkı sağlıyorlar.

SEÇİLEN PROJELERİN SAHİPLERİ MENTORLUK DESTEĞİ DE ALACAKLAR

Seçilen 4 projenin sahibi, Ocak ile Mayıs ayları arasında projelerini uygulama fırsatı bulacaklar. Bu süreçte kapasite geliştirme ve hibe desteğinin yanı sıra ise ihtiyaçları doğrultusunda uzmanlardan mentorluk desteği alacaklar. Borusan Sürdürülebilir Fayda Programı kapsamında çeşitli alanlarda eğitim verilecek ve süreci birlikte takip etmek amaçlı katılımcı buluşmaları da düzenlenecek. İklim kriziyle mücadele ve eşitsizlikleri azaltma odaklı farkındalık temalı etkinlikler düzenlenecek. Projeler Haziran ayında gerçekleştirilecek kapanış etkinliği ile tamamlanacak ve katılımcılar, proje çıktılarını anlatacakları sunumlar yapacaklar.

Editör: Haber Merkezi