Sürdürülebilir Endüstriyel Tesislerde Yeni Değerleme Yöntemiyle Giderde Yüzde 30 Tasarruf Sürdürülebilir Endüstriyel Tesislerde Yeni Değerleme Yöntemiyle Giderde Yüzde 30 Tasarruf

Türkiye’nin ilk Teknoloji Geliştirme Bölgesi yönetici şirketi olan Anadolu Teknoloji Araştırma Parkı Anonim Şirketi ATAP A.Ş. Uluslararası Teknoparklar Birliği (IASP) üyeliğine kabul edildiğini duyurdu.

1990 yılında Eskişehir’de kurulan ve Türkiye’nin ilk Teknoloji Geliştirme Bölgesi yönetici şirketi olan Anadolu Teknoloji Araştırma Parkı Anonim Şirketi (ATAP A.Ş.), 77 farklı ülkeden 355 üyesi bulunan “Uluslararası Teknoparklar Birliği (IASP)” üyeliğine kabul edildiğini duyurdu.

ATAP A.Ş. EYLÜL 2022 İTİBARIYLA IASP ÜYELİĞİNE KABUL EDİLDİ

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan ATAP A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Metin Saraç şunları kaydetti: 1984 yılında kurulmuş olan Uluslararası Teknoparklar Birliği (IASP), bilim parkları ve yenilik alanları için küresel ağ oluşturarak; üyeleri için büyüme, uluslararasılaşma ve etkinlik sağlıyor. Dünya çapında üyeliğe dayalı bir sisteme ev sahipliği yapan, Çin’in Pekin şehrinde ve İspanya’nın Malaga şehrinde olmak üzere iki merkezi bulunan dernek, Birleşmiş Milletler Ekonomik ve Sosyal Konseyi ile "Özel Danışmanlık" statüsüne sahip bağımsız ve kar amacı gütmeyen bir sivil toplum kuruluşu. IASP 77 farklı ülkeden 355 üyeye sahip çok önemli bir organizasyon olmakla birlikte, ülkemizden 11 teknopark üye olarak temsil edilmektedir. Eskişehir Teknoloji Geliştirme Bölgesi'nin(ETGB) işletici şirketi olan ATAP A.Ş. olarak Uluslararası Teknoparklar Birliği (IASP) üyeliğine Eylül 2022 itibari ile kabul edildik.”

Uluslararası Teknoparklar Birliği’nin uluslararası forumlarda ve kurumlarda teknoparkları ve yenilik alanlarını temsil ettiğini dile getiren Saraç, “IASP’ın en önemli faaliyetleri arasında; bilim, teknoloji, araştırma parkları, inovasyon bölgeleri ve diğer inovasyon alanlarından oluşan aktif bir yönetici ağını koordine etmek, üyeler ve şirketler için yeni iş fırsatlarını geliştirmek, üyelerinin görünürlüğünü artırmak ve küresel bağlantılarını çoğaltmak, yeni parkların ve yenilik alanlarının geliştirilmesine yardımcı olmak bulunuyor. Ayrıca uluslararası forumlarda ve kurumlarda teknoparkları ve yenilik alanlarını başarıyla temsil ediyor. IASP organizasyon olarak dünyada; Pasifik, Avrasya, Afrika, Asya, Avrupa, Latin Amerika, Kuzey Amerika, Batı Asya ve Kuzey Afrika olarak 7 bölgeye ayrılıyor. Türkiye bu organizasyonda Avrupa bölgesi tarafından temsil ediliyor.” dedi.

ESKİŞEHİR AR-GE VE İNOVASYON EKOSİSTEMİNE ULUSLARARASILAŞMA KAPISI AÇILDI

ATAP‘ın bu üyelikle birlikte daha etkin rol oynayacağını söyleyen Saraç, “ETGB yönetici şirketi ATAP A.Ş. bu büyük ailenin üyesi olarak, Eskişehir Ar-Ge ve İnovasyon ekosisteminin uluslararasılaşma kapısını açmış bulunmaktadır. ATAP, yalnızca kendi bünyesindeki girişimci firmalar için değil, tüm bölge ve ülkedeki girişimci firmaların uluslararası bağlantı merkezi olarak daha etkin bir rol oynayacaktır. Bu üyelik ile bünyemizde sayıları 140’ı geçen AR-GE firmamızın, uluslararası pazarlara açılmasına çok önemli katkı sağlayacağız. Büyük ve geniş bir networkün parçası olduk. Bu iş birliğinden üyelerimiz önemli kazanımlar sağlayacaklar. ATAP yeni bir gelişme dönemine girmiş durumda yakında önemli yatırımlara başlayacağız. Birçok firma şu anda bizim bünyemizde faaliyette göstermek için sırada bekliyor. Yatırımlarımızı hızla tamamlayarak, bu firmalarımıza yer vereceğiz. Eskişehir Teknoloji Geliştirme Bölgesi’ni ülkemizin en çok tercih edilen ve alan olarak en büyük AR-GE merkezi haline getirmek için tüm gücümüzle çalışıyor ve önemli adımlar atıyoruz” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi