Makina

ARTA TEKSTİL’DEN MAKİNE YATIRIMI 

ARTA Tekstil; yaptığı makine yatırımlarıyla üretim hatlarını güçlendirmeye devam ediyor. Rotasyon baskı için 650 bin, buharlama için 400 bin, dijital pigment baskı için de 100 bin dolarlık makine yatırımı gerçekleştirdi. 

Arta Tekstil, mevcuttaki 80 milyon dolarlık makine parkurunda boyalı, baskılı ve kaplamalı dokuma kumaşta ayda 4 milyon metre, örme kumaşta da 900 ton üretimiyle müşterilerine yüksek kalite ve hızda hizmet sunuyor. Son olarak yeni makine yatırımı gerçekleştiren Arta Tekstil, 1 milyon 150 bin dolarlık yeni makine yatırımı gerçekleştirdi. Firma bu yatırım sayesinde yıllık üretim kapasitesini 5-6 milyon metre civarında artırmayı hedefliyor. Konuyla ilgili açıklama gerçekleştiren ARTA Tekstil Kurucu Ortağı Arif Nalbant, “Fason işlem olarak baskı ve baskılı kumaş satışımıza katkıda bulunacak rotasyon baskı, buharlama ve dijital pigment makinelerimizle müşterilerimize sağlayacağımız hizmet kalitesi seviyemizi daha yukarıya taşıyacağız. Ayda 500 bin, yılda ise ortalama 5-6 milyon metre civarında üretimimizi artırmayı hedefliyoruz. Bu sayede de ciromuzu 15 milyon dolar artmasını öngörüyoruz” dedi.  

ÜRETİM HACMİ GENİŞLİYOR, KALİTE ARTIYOR     

Ön terbiye, boyama, baskı ve apre işlemlerini gerçekleştirerek aylık olarak dokuma kumaşta 4 milyon metre, örme kumaşta da 900 ton üretim gerçekleştiren ARTA Tekstil; yaptığı yeni makine yatırımıyla üretim hacmini aylık 500 bin metre daha büyütüyor.  Mevcut makine parkurunda; parti açma, kasar, pad-batch, e-control, pad-steam, dijital baskı, rotasyon baskı, ramöz, buharlama, flash-ager ve sanfor gibi birçok işlem için 98 adet makine bulunduran firma rotasyon baskı, buharlama ve dijital pigment baskıya yönelik son teknoloji makinelerle üretim hatlarını güçlendiriyor. Makinelerin ortalama 2-2,5 yılda kendilerini amorti edeceğine değinen Nalbant, “Pigment ve reaktif dispers baskı yapmak için rotasyon baskı makinesi; baskı sonrası fiziksel işlemler için buharlama makinesi; dijital desenleri pigment boyalarla her türlü kumaşa basmak için de pigment dijital baskı makinesi yatırımımız mevcutta üretim yaptığımız alanda yatırımlar olduğu için işimizi oldukça kolaylaştıracak. Son teknoloji makinelerimiz sayesinde 9 renge kadar olan desenleri hem daha yüksek hassasiyette hem de daha süratli basabileceğiz” dedi. Makinelerin günlük 20 bin metre kadar üretim artışına katkı sağlayacağına değinen Nalbant, “Güncel teknolojileri ve trendleri takip eden bir üreticiyiz, yeni makinelerimiz hassas hız ayarlarını yapabileceğimiz silindir kontrollerine sahip olduğu için mıknatıs bar ile boya transferi daha homojen olacak ve karmaşık desenleri kolaylıkla basabileceğiz. Böylelikle aylık olarak bir yandan üretim hacmimiz artarken diğer yandan verdiğimiz hizmetin hızı da artacak.”