İş güvenliği alanında pazarın en geniş teknik eğitim kütüphanesini oluşturduğu paketlerin 2023 yılında satış hacmini artırmayı hedefleyen Amazoi Teknik, sunduğu çözümlerle iş ortaklarının mevcut teknik eğitim süreçlerinin verimliğini artırmakla kalmıyor, şirket yöneticilerine takip edilebilir ve ölçülebilir bir sistem sunuyor.  2023’te otomotiv ve havacılık başta olmak üzere sektörel iş ortaklıkları geliştirmeyi hedeflediklerini söyleyen Amazoi Teknik Kurucu Ortağı – CEO’su Eren Yaşar ile 2023 yılı gündemlerini ve pazarda büyüme hedeflerini konuştuk. 

2023 yılına ait iş gündeminizden ve projelerinizden bahsedebilir misiniz?

2022 yılı içerisinde ürünleştirdiğimiz, iş güvenliği alanında pazarın en geniş teknik eğitim kütüphanesini oluşturduğumuz paketlerimizin satış hacmini 2023 yılında artırmayı hedefliyoruz. 2022 yılının 3.çeyreğinde ilk paketimizin lansmanını Uluslararası İş Güvenliği Fuarında (TOS+H) yaptık ve paketlerimizin birçoğunu ise Endüstri 4.0 Zirvesinde tanıttık. Test versiyonu sayesinde ölçülebilir, veri tabanı sayesinde takip edilebilir VR ve webGL destekli teknik eğitim paketlerimizi ülkemizdeki hem çok uluslu şirketlerin hem de ulusal büyük oyuncuların kullanımına sunmuş bulunmaktayız. Aynı zamanda OSGB’ler üzerinden 2023 yılının 3. çeyreğinden itibaren bayilik ağı oluşturmaya başlayacağız. 2023 yılındaki bir diğer hedefimiz de sektörel iş ortaklıkları geliştirmektir. Bu sektörlerin başında otomotiv ve havacılık gelmektedir. Bu sektörlerden alacağımız iş ortaklıkları ile geliştireceğimiz sektörel bazlı özel yazılım çözümlerini ve işbaşı eğitimlerini doğrulanmış ürünler şeklinde pazara sunacağız ve pazara sunacağımız bu ürünlerin de kar paylaşımını ortak olduğumuz şirketle birlikte yürüteceğimiz bir iş modeli planlıyoruz.  Aynı zamanda ürün yerleştirme ile sponsorluk aldığımız markalarla ortak bir gezici demo aracı oluşturmayı ve çok lokasyona sahip veya orta ölçekli iş ortaklarımıza da yerinde VR destekli teknik eğitim hizmetleri vermeyi planlıyoruz. 2023 Ocak ayında Las Vegas’ta katılacağımız CES 2023 Fuarında çözümlerimizi uluslararası alanda sunmayı planlıyoruz. İlk aydan itibaren 2023 vizyonumuzda yurt dışı satış hacmimizi artırmayı planlıyoruz. 

Artırılmış Gerçeklik ve Sanal Gerçeklik konusuyla ilgili olarak nasıl çalışmalar gerçekleştiriyorsunuz? 

Sanal Gerçeklik ve Artırılmış Gerçeklik alanında başta geniş çaplı inşaat ve endüstriyel sektörün ihtiyacı olan iş güvenliği eğitimlerini ve bunun dışında bazı temel mesleki eğitimleri geliştirmekteyiz. Artırılmış Gerçeklik alanında geliştirdiğimiz yazılım kütüphanesi sayesinde binlerce Artırılmış Gerçeklik sahnesini boyutu düşük tek bir mobil uygulamada sunabilmekteyiz, bu bizi pazardan pozitif ayıran önemli farklarımızdan biridir. Aynı zamanda Artırılmış Gerçeklik teknolojisinde interaktif AR montaj /demontaj, bakım/onarım iş ritüellerini de şirketlere özel olarak geliştirmekteyiz. Sanal Gerçeklik teknolojisinde ise ürünleşmiş çözümlerimizin yanı sıra sektörden aldığımız teknik eğitim alanındaki özel yazılım çözümlerini de geliştirerek iş ortaklarımıza teslim etmekteyiz. Bu teknolojiler ile iş ortaklarımızın dijital dönüşüm alanında en kritik çözüm üreticisi olmak bizi mutlu etmektedir. Teslim ettiğimiz projeler sonucu yapılan yatırımın onlarca kat misli ile verimlilik artışı veya yeni müşteri kazanımı olarak iş ortaklarımıza dönmesi bizleri gururlandırmaktadır. 

Yeni dönemde odaklanmayı planladığınız hedef sektörler nelerdir? Siz bu sektörlerin hangi ihtiyaçlarına yönelik çözümler geliştiriyorsunuz? 

İş güvenliği alanında yer alan mevcut eğitim materyallerinin sadece video ve slaytlardan oluşması sebebiyle öğrenme piramidinde pasif öğrenme kısmında bulunmaktadır. Öğrenme piramidine göre; okuyarak öğrenme %10, dinleyerek öğrenme %20, izleyerek öğrenme %30 iken birebir deneyimleme %100 kabul edilmektedir. Sanal Gerçeklik ve web simülasyonlarındaki interaktif öğrenme, aktif öğrenme metodolojisine girmekte olup %100 öğrenmeye en yakın eğitim modellerinden biridir. Biz endüstrinin geneline hitap eden bir hazır ürün paketlerini bu amaçla pazara sunmuş bulunmaktayız. Fakat orta ölçekli müşterilerin de paketlerimize ulaşabilmesi için OSGB’ler üzerinden bayilik anlaşmaları yapmayı ve yurtdışına ülke bazlı satış haklarını vermeyi planlıyoruz. Kısaca 2023 yılı içinde yoğun bir şekilde hazır eğitim paketlerimizin satışına ve pazarlanmasına odaklanacağız. Farklı sektörlerden yapacağımız iş ortaklıklarımız ile işbaşı eğitimleri ve sektörel farklı VR paketleri çıkarmayı planlamaktayız.

Sektöre yeni dönemde sunmayı planladığınız yeni ürün ve teknolojiler hakkında bilgi verebilir misiniz? Sektörünüzle ilgili nasıl gelişmeler yaşanıyor? 

Yeni dönemde mevcut hazır paket sayımız ülkemizin en geniş yazılım kütüphanesine sahip olsa da amacımız globalde bu alanda en geniş yazılım kütüphanesini oluşturmaktır. Bunun için; çalışan sayısı ve eğitim içeriğinin kritikliğini göz önünde bulundurarak iş ortaklarımız ile işbaşı eğitimler gerçekleştirmeyi planlıyoruz. Aynı zamanda mevcut eğitim paketlerimiz içerisine yangın söndürme tüpü, eldiven, baret ve diğer kişisel koruyucu ekipman ve eğitimler içerisinde yer alan alarm sistemlerinden elektrik panolarına kadar geniş bir yelpazede ürün yerleştirme yapmayı amaçlıyoruz. Bu doğrultuda da sektörel oyuncular ile sponsorluk anlaşmaları için görüşüyoruz. İçinde bulunduğumuz çağda firmalar yalnızca kendi ürünlerini fuarlarda göstermek amacıyla ciddi maliyetlere katlanmaktadır. Bu firmalara bizim aracılığımızla pazarın en büyük müşterilerine, eğitimler içerisine yerleştirilmiş ürünleri sunma şansı sunuyoruz. Aynı zamanda bu firmaların katıldıkları fuarlarda da bu eğitimleri sergilemelerini sağlıyoruz. Kısaca paket eğitim çözümleri ile sponsorlu ürün yerleştiren markalara hedef pazarın merkezinde bulunma şansı sunuyoruz. Yakın gelecekte markaların veri tabanımız üzerinden de sipariş almalarını sağlamayı planlıyoruz. Kısaca eğitim dışında VR ortamında kurumlara KKD satın alabilme imkanı da sunmayı planlamaktayız.

Son dönemde yer aldığınız bir projeden bahsedebilir misiniz? Projenin hangi aşamasında çözüm sundunuz ve nasıl verimlilik sonuçları elde ettiniz? 

2022 yılı içerisinde bir kamu kuruşu ve globaldeki en büyük inşaat oyuncularından biri ile iş birliği protokolü imzaladık. Bu protokoller sonucu geliştirdiğimiz çözümler firmaların teknik eğitim süreçlerini iyileştirdi. Ek olarak içlerinden bir firma ile bir yatırım görüşmesi halindeyiz ve yatırım süreci ile ilgili bir ön protokol imzaladık. 2023 yılının ilk çeyreğinde ise bu sürecin tamamlanmasını ve yurtdışına açılmayı hedefliyoruz. 
2022 yılı içerisinde katıldığımız ulusal ve uluslararası fuarlar aracılığı ile ülkemiz sanayisinin ilk 500’ü içerisinde yer alan onlarca iş ortaklığı oluşturduk ve tedarikçi listelerine girdik. 
İş teklifinde bulunduğumuz iş ortaklarımıza mevcut teknik eğitim süreçlerinin verimliğini artırmakla kalmıyor şirket yöneticilerine takip edilebilir ve ölçülebilir bir sistem sunuyoruz. 

Gıda Sektöründe Rulman Seçiminde Nelere Dikkat Edilmeli? Gıda Sektöründe Rulman Seçiminde Nelere Dikkat Edilmeli?
Editör: Haber Merkezi