Tuzla–İstanbul’daki işletmesinde otomotiv, beyaz eşya, endüstriyel motor, havacılık ve savunma sanayi sektörlerine metal işleme ve metal enjeksiyon ile parça imalatı yapan Akım Metal, 2011 yılı itibarıyla yeni ürünler üzerine çalışmak, pazarda farklılaşmak adına Ar-Ge merkezini kurdu.

AKIM METAL AR-GE MERKEZİNDE İSG UYGULAMASI GELİŞTİRDİ

Ar-Ge merkeziyle beraber elektrik-elektronik ve mekatronik konularında mühendislik, laboratuvar ve üretim yeteneklerini geliştirmeye devam eden Akım Metal, sektöre daha ileri teknolojide çözümler sunmayı hedefliyor. Bu kapsamda Akım Metal'in Ar-Ge ekibi yeni bir yazılım geliştirdi. “İSG Takip Yazılımı” adlı uygulama, Dijital Gen’in yazılım alanındaki saha tecrübesiyle birleştirilerek geliştirildi. Proje; özellikle iş sağlığı ve güvenliği kanunu kapsamında firmaların yükümlülüklerini yönetebilecekleri, takip sağlayarak olası iş kazalarını önleyebilecekleri bir yazılım olarak büyük önem taşıyor.

Tüm dünyada iş sağlığı ve güvenliği adına yürütülen çalışmaların ortak amacı; çalışan sağlığını korumak, üretim güvenliğini sağlamak ve işletme güvenliğini desteklemek. Kanun kapsamında da ele alınan iş sağlığı ve güvenliği, bu doğrultuda işyerlerine belirli yükümlülükleri de getirmiştir. Bu kapsamda işverenlerin yükümlülükleri bulunmakla birlikte, gereği yerine getirilmeyen uygulamalar cezai yaptırımlarla karşılaşabilmektedir. 

Akım Metal A.Ş. bünyesinde iş sağlığı ve güvenliği çalışmalarına çözüm üretmek amacıyla AR-GE ekipleri tarafından geliştirilen "İSG Takip Yazılımı" bu projesinde Dijital Gen firmasıyla iş ortaklığı protokolü imzaladı. İki şirket bu noktada iş sağlığı ve güvenliği konusunda, özellikle uygunsuzluk bildirimlerinin bir sistem üzerine inşa edilmesini sağlayacak, takip edilebilir bir sistem ile iş güvenliği uzmanlarının ve firmaların bu konudaki hassasiyetlerine çözüm sunuyor olacaklar.

"Bu proje, firmalara sadece iş güvenliği konusunda değil, gereksiz zaman kayıplarının da önüne geçerek maliyet avantajı sağlayacağı gibi, iş sağlığı ve güvenliği kanunu kapsamında yürütülen dijital bir dönüşüm hamlesidir." diyen Dijital Gen Kurucusu Sercan Kasım, "Olası iş kazalarını önlemek bizim elimizde ve bunu firmalar bazında bir kültür eki haline getirmek isteğindeyiz. 2023 yılıyla birlikte adından sıkça söz ettirecek olan bu yazılımın hepimize hayırlı olmasını diliyorum” şeklinde konuştu. 


 

250 MİLYON TON DEMİR CEVHERİ ÜRETİMİ İÇİN GERİ SAYIM 250 MİLYON TON DEMİR CEVHERİ ÜRETİMİ İÇİN GERİ SAYIM
Editör: Haber Merkezi