Çok sayıda üreticinin cihazlarının iletişim kurmasını sağlayan bir grup açık endüstriyel ağ olan CC-Link; makine, hücre ve hat seviyelerinde çok çeşitli endüstriyel otomasyon uygulamalarında kullanılıyor. CLPA (CC-Link Partner Association) ise, CC-Link’in kapsamlı kullanımının desteklenmesi amacıyla 2000 yılında kurulmuş bir açık ağ destekleme kuruluşu. CLPA’nın temel teknolojisi olan CC-Link IE, otomasyon alanında dünyanın ilk ve tek açık gigabit etherneti olarak, rakipsiz bant genişliği sayesinde Endüstri 4.0 uygulamaları için ideal bir çözüm sunuyor.

ENDÜSTRİYEL HABERLEŞME SİSTEMLERİ ENDÜSTRİ 4.0'DA KİLİT ROL OYNUYOR

Teknolojinin geldiği son noktada, otomasyon sistemlerinde devrimsel değişimler yaşanıyor. Dijital dönüşüme adapte olmaya çalışan üretim teknolojileri de hızlı, verimli ve müşterilerin ihtiyaçlarına yönelik özelleştirilebilir esnekliği karşılayabilmek amacıyla Endüstri 4.0’daki yerlerini alıyorlar. Üretim bantlarını bu kadar akıllı hale getiren veri iletişiminin arkasında ise endüstriyel haberleşme teknolojileri yer almakta. Fabrikalardaki cihaz ve ekipmanların giderek akıllandığı modern çağda, endüstriyel haberleşme sistemleri olmadan tam verimli bir üretim bandının oluşturulamayacağını belirten CLPA (CC-Link Partner Association) Türkiye Müdürü Tolga Bizel: “Müşteri gereksinimleri artık gün geçtikçe çeşitlenerek artıyor. Rekabetin artmasıyla birlikte ürünlerin yaşam döngülerinde de kısalma yaşanıyor. Bu kompleks düzeni en doğru şekilde optimize edebilmek ise ancak doğru veri alışverişi ve iletişim ile mümkün. Üretime dahil olan tüm aktörler birbirleriyle iletişim halinde olduklarında, ki bunu endüstriyel haberleşme sistemleri sağlıyor, işte ancak o zaman süreç en hızlı ve üretken şekilde ilerleyebiliyor. Haberleşme protokolleri sayesinde bilgi alışverişi yapabilen makineler hem çeşitliliğe cevap verebiliyor hem de üretkenliği koruyorlar. Tüm bunların sonucunda da maliyetler, üretim süresi ve üretim için ihtiyaç duyulan enerji miktarı düşerken, üretimin kalitesi ve miktarı da artış göstermekte.”

Demir Çelik Sektörüne Yönelik Yönetim Sistemlerini Sergileyecek Demir Çelik Sektörüne Yönelik Yönetim Sistemlerini Sergileyecek

TÜRK SANAYİSİ DİJİTAL DÖNÜŞÜM YATIRIMLARINA HIZ KAZANDIRMALI

Türk sanayisinin geleceğin fabrika anlayışı içinde yer alması ve potansiyelini küresel standartlara ulaştırabilmesi için dijital dönüşüm yatırımlarına hız kazandırması gerektiğinin altını çizen Bizel; “Toplanan yüksek miktardaki sensör verisi, özelleştirilebilir ürün/hizmet skalası için artık şart. Sanayi 4.0’a uyumlu fabrikalar için geliştirilen CC-Link IE TSN ise bu anlamda çok önemli. Çünkü ileri teknoloji ürünler ve uygulamaların potansiyelini açığa çıkaran kapsamlı bir protokol olan CC-Link IE TSN; hızı, güvenliği, yüksek bant genişliği ile fark yaratıyor. İşletmelerin süreçlerinin optimize edilerek iyileştirilmesine ve rekabet gücünün artırılmasına katkıda bulunan bu protokol, 10 kat daha hızlı olmasıyla da uçtan uca dijital sinyal bütünlüğünü iyileştiriyor. Zaman Duyarlı Ağ (TSN-Time Sensitive Network) teknolojisinden yararlanan dünyanın ilk endüstriyel açık ağı olan bu teknoloji ile fabrikalarda esneklik ve verimlilik gücü maksimuma çıkıyor” dedi.

Editör: Haber Merkezi