Ağır sanayi projeleri ister yeni ister retrofit olsun hep detaylı ve karmaşıktır. Çoğu zaman konstrüksiyon devam ederken tesisleri çalışır durumda tutmak gerekir. Bu gerçek, rafineri, kimya, maden, ekipman, su, asfalt, ağaç sektörü ayrımı yapmaz. Tüm projeler yüksek kaliteli, zamanında, bütçe içinde kalarak ve emniyetli biçimde tamamlanmalıdır. Üstelik proje süresince de temel performans kriterleri gerçek zamanlı izlenebilmelidir.
* * *
Projelerin etkin ve verimli yönetimi için hem bütünsel bakış açısına, hem de her fazının gereken şekilde ele alınmasına gerek bulunur. Bütünsel yaklaşım faaliyetler arasında proje ruhunu koruyan uyum ile genel proje verimliliği sağlarken özgün faz yönetimi de geri dönüşleri ve kayıpları engeller. Projenin ilk fazı olan “kavramsal tasarım”, projenin fizibilitesinin, karlılığının, fayda/maliyet oranının kesinleştiği aşamadır."Konstrüksiyon" aşaması projenin detay tasarımının belirlendiği fazdır. Önceki fazda kendini gizleyen zorluklar burada keşfedilip çözülür. Bu fazdan sonra sıra imalata ve montaja gelir.
* * *
Projelerin hızlı ve hatasız tamamlanabilmesi için kritik husus, "üç boyutlu modelleme"dir. Bileşen imalatlarında ve ana montajda tam hassasiyete ulaşmada, stres analizleri ile emniyeti yakalamada, taşeron firmaların imalatları ile uyumu sağlamada üç boyutlu modelleme olmazsa olmazdır. Yapıya değişik perspektiflerden bakabilmek, animasyonlarla montaj sıralarını göstermek, sistemler için hızlı prototipler üretebilmek hep üç boyutlu modelleme gerektirir. Üç boyutlu modelleme iletişim için de çok önemlidir. Müşteri tatmini de üç boyutlu modelleme ile artış gösterir.
Projenin garantisi üç boyutlu modellemedir.