Otomasyon

“2025'in İlk Çeyreğinde Global Pazara Tanıtmayı Düşünüyoruz”

Endüstriyel otomasyon şirketi Root Mühendislik, kaynak proseslerinde dijital ikiz uygulaması projesiyle 2025 ilk çeyreğinde globale açılmayı planlıyor.

2018 yılında kurulan Root Mühendislik, bugün endüstriyel otomasyon sektöründe faaliyetlerini sürdürüyor. Robotik sistemler, barkod doğrulama, görüntü işleme ve proses otomasyonu alanlarında çalışmalarını sürdüren Root Mühendislik, şu an AR-GE'sini yürütmekte olduğu dijital ikiz teknolojisiyle de sektöre yeni bir soluk getirecek.

KAYNAK PROSESLERİNE DİJİTAL İKİZ ÇÖZÜMÜ

Yeni teknolojileriyle 2025 yılının ilk çeyreğinde global pazarlara açılacakları bilgisi veren Root Mühendislik Genel Koordinatörü Hakan İrfanoğlu, geliştirmekte oldukları yeni teknolojiye ilişkin bilgileri şu sözlerle anlattı:

"Dijital ikiz teknolojisi aslında fiziksel olan varlıkların, makinelerin sanal birer kopyasının oluşturulmasından oluşuyor. Dijital ikiz teknolojisi ile makinelerdeki verimliliğin sanal ortamda da test edilerek üretime yansımalarının çıktısını alıp, böylelikle aslında üretimde belli aşamaların nasıl gerçekleşeceğini önceden kestirebiliyoruz. Bizler de dijital ikiz teknolojisinde ilerlemek için şu anda AR-GE faaliyetlerimize başlamış bulunmaktayız."

ÜNİVERSİTE-ÖZEL SEKTÖR İŞ BİRLİĞİ 

Dijital ikiz teknolojisiyle birlikte lazer kaynak projelerinde firmalara verimliliği arttırmak ve lazer kaynak ile konvansiyonel kaynak arasındaki farkı ortaya koyabilmek için çalışmalar yaptıklarını söyleyen İrfanoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Biz aslında geçen sene itibarıyla ARGE faaliyetlerimize başladık. Bu ARGE faaliyetlerimizi yürütebilmek adına akademik kurumlardan da destekler alıyoruz. Çeşitli üniversitelerle de çalışıyoruz. Bu işbirlikleri ve ortaklıklarla beraber bunu daha ileriye taşıyoruz. Çünkü bizim ekibimizin de sürekli taze kalması gerekiyor. Sürekli güncel bilgilerle donatılması gerekiyor. Bununla beraber üniversite, özel sektör işbirliği ile birlikte bu proje üzerinde bir yıldan uzun süredir çalışıyoruz."

YIL SONUNDA PİLOT PROJELERE BAŞLANACAK

Bu yılın sonlarına doğru çıkacak olan ilk ürünleriyle beraber pilot projeler ve uygulamalar devreye almayı planladıklarını söyleyen İrfanoğlu, 2025'in ilk çeyreğinde bu teknolojiyi global pazara tanıtmayı düşündüklerini söyleyerek sözlerini tamamladı.